I had a new toy and I'm typing this news with it, this is my new Asus eeepc 1000 he. This is really cool, very small and quite powerfull, I have choose to deploy Windows 7 on it and I'm very surprise it works perfectly. This is very very cool with Citrix Receiver I can connect from everywhere at work, when I'm in the train, at a customer office etc etc. So just to say this new toy took me some time and now I'm late on eveything :) The XenDesktop installation and setup with PVS is almost complete, I just have to type some word and upload the video, it's very simple and will allow you to setup you own XenDesktop. I have also setup a XenServer 5.5 beta 1 and a Merchandising Server, I would have like to setup a Dazzle server but the beta is not available yet... Everything should popup very soon in here so stay tune !

[Issues at the end of this post...] Here it is ! Full of promizes, and full of new options we are all waiting for. Let me tell you first, this is BETA release from Citrix, so don't complain to me or to Citrix if you crash your production servers, you have to run test and wait for the final new release. You can access the whole stuff from your MyCitrix account in Tech/Beta preview of XenServer. You have to download the two isos files, the proper license file and XenCenter (there is a new 5.5 version). To perfom this update just boot on the CD you just download and follow the instruction on the screen, this is what I did in the next video : [flash medium=6] Once it's done, just reboot and you did it ! Now let's me show you some of the new things I saw, I will come back later on it with a full report, it's sunday and I'm suppose to stop to geeking around during the week end :) Edit : later in the afternoon... First issue : The network didn't work at all on the new XenServer 5.5 Beta 1. I wasn't able to ping it and wasn't able to ping from it. Weird behave, it looks like the system doesn't have the parameters showing in the console recorded in the network configuration file. First try was the good, just reconfigure the network management card with the same parameters as before, so the configuration will be record again in the filesystem. BUT I DIDN'T LAST.... I had to browse a bit Citrix's support to find out I had to edit a file : /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 and add : ETHTOOL_OPTS="speed 100 duplex full" I think it finaly did the trick... I will wait for tomorow to tell you it was good.